Så var vi i mål för läsåret 2016/2017!

Vi lämnar ännu ett framgångsrikt läsår bakom oss. Vi är stolta över vår verksamhet och vi är stolta över att vi kan erbjuda våra elever en riktigt bra skola! Vi kan alltid utvecklas och bli bättre, men jag tror och hoppas att ni alla kan se att vi dagligen gör vårt yttersta för att kunna skapa den absolut bästa verksamheten för våra elever.

framsidor

Stort tack till Visättraskolans fantastiska personal – kugghjulet!

För att lyckas åstadkomma en sådan utvecklingsresa som vi har gjort på Visättraskolan, så behöver man som rektor ha ett grymt team och vilket TEAM vi har på Visättraskolan! Det är få förunnat att få arbeta på en arbetsplats med en sådan hög trivselfaktor som vi har. Med ett positivt arbetsklimat kan vi lägga all tid och kraft på det vi är på skolan för att göra, att bedriva en skolverksamhet av absolut toppklass! Personalen är själva stommen i verksamheten! Ett kompetent, professionellt och samarbetat team med hjärta för verksamheten är själva grundförutsättningen för att bedriva en verksamhet av hög kvalitet! Vi har haft förmånen att ha en väldigt låg personalomsättning, vilket inte är allt för vanligt i dagens skolsverige där många skolor drabbas av hög omsättning. Det här är en framgångsfaktor då vi inte behöver ”starta om” hela tiden, utan vi kan fortsätta att arbeta och utveckla verksamheten tillsammans. Jag är oerhört stolt över all personal, alla är så viktiga för att få verksamheten att rulla på och utvecklas.

Våra ledord styr oss i rätt riktning, Kunskap, Trygghet och Trivsel. Vi menar att det är arbetet utifrån dessa ledord som möjliggör att våra elever lyckas i skolan.

Kunskap

Kunskap är viktigt, och att lära sig ska vara lustfyllt och undervisningen ska inspirera och vara varierad. Det här är något vi hela tiden arbetar med, hur vi kan kunna utveckla undervisningen för att eleverna ska tycka att det är roligt att lära. Hur vi kan arbeta för att befästa kunskaperna på ett djupare plan, och hur vi kan lyckas skapa de bästa förutsättningarna för varje enskild elev.

Det är också viktigt att se till elevernas förutsättningar när man tittar på resultaten. Jag håller just nu på och analyserar kunskapsresultaten för läsåret 2016/2017. På Visättraskolan har vi idag ca 370 elever, 20 % av våra elever definieras enligt skollagen som nyanlända dvs. att de har gått i svensk skola i mindre än fyra år. På skolan är det 87 % som har ett annat modersmål än svenska. Vi kan se att vi utifrån våra elevers förutsättningar har nått ett mycket bra resultat!

I årskurs 3 definieras 25 % av våra elever som nyanlända, fyra av eleverna går i skolans ena förberedelseklass. I år stärktes resultaten på de nationella proven i jämförelse med föregående läsår.

Det är viktigt att kunna se resultaten ifrån de olika förutsättningarna för att skapa sig en förståelse för hur det ser ut. Vi är exempelvis den grundskola som tagit emot flest nyanlända elever och då är det viktigt att kunna se till resultaten utifrån olika perspektiv. När vi tittar på resultaten så kan vi se resultaten med och utan våra nyanlända elever. Det är viktigt att följa progressionen från olika läsår, här ser ni nedan hur progressionen har sett ut för årskurs 6 i jämförelse med höstterminens resultat. Vi ser en kraftig progression och ett mycket bra resultat.

På Visättraskolan har vi vårterminen i årskurs 6 18 elever som definieras som nyanlända, dvs. 39 % av våra elever i årskurs 6 har gått i svensk skola i mindre än 4 år. 5 av eleverna kom 2016, 8 av eleverna under 2015, 3 under 2014 och 2 i slutet av 2013. Utifrån dessa förutsättningar så kan vi se att det här är ett av de bästa resultaten som vi kunnat redogöra för. En enorm prestation av eleverna tillsammans med lärarna.

Meritvärde: Alla Nyanländ: Ja Nyanländ: Nej
HT-16 165,2 65,0 185,3
VT-17 199,2 135,0 215,6

(Kommungenomsnittet ligger idag på 210,9)

Minst E i lästa ämnen: Alla Nyanländ: Ja Nyanländ: Nej
HT-16 44,4 6,7 63,3
VT-17 68,9 44,4 85,2

(Kommungenomsnittet ligger idag på 80,5)

Trygghet & Trivsel

Vi arbetar vidare för att våra elever ska känna sig trygga och att de ska trivas i skolan. Här kan ni läsa i ett tidigare inlägg om resultaten på årets elevenkät gällande just trivsel och trygghet.

Vi är jättenöjda med vår skola så vi har inga förbättringsområden. Vi är trygga på skolan. Vi får en ny skolgård. Vi har Visättraskolans dag, skoldisco ett roligt fritids där vi får vara på Ung Zon, vi har roliga belöningar och vi får besök av kändisar. Vi älskar vår skola!

Citat från en av klassernas kvalitetsrapporter i arbetet med elevenkäten.

Nästa år startar vi i vanlig ordning upp med Visättraskolans dag. Ni har väl inte missat att det i år är Sean Banan som kommer på besök! 🙂

 

Tack till er elever!

Det är för er skull som vi är här. Det är ni som gör att vi alla vänder ut och in på oss själva för att skapa de bästa förutsättningarna för att just ni ska lyckas. Det är också ni som varje dag ger oss så otroligt mycket kärlek och energi. Det är ni som gör att vi varje dag känner att vi gör något så otroligt viktigt! Tack! Ni är verkligen världens bästa elever! ❤

img_5820

Tack till er föräldrar

Vi kommer inte alltid tycka eller tänka lika i alla situationer, men om vi alla arbetar tillsammans med avsikten att göra det bästa möjliga för varje enskild elev, så kommer vi komma långt. Det måste finnas en ömsesidig tillit och respekt, och en förståelse för varandras olika roller. Jag tycker att vi har kommit långt i det här arbetet, och det skapar förutsättningar för oss i det dagliga arbetet. Jag vill särskilt tacka er föräldrar som på olika sätt gett feedback, ni är många som lyfter fram skolan i sociala medier, på Facebook, Instagram och i våra olika bloggar. Det gör oss väldigt glada och det ger oss en förnyad energi. Vi vet då att ni märker att era barn utvecklas kunskapsmässig, trivs och är nöjda med skolan!

 

Jag vill avslutningsvis särskilt tacka tre stycken ur vårt fantastiska team som nu ska påbörja nästa fas i livet, pensionen!

Tina – Tina, du som faktiskt har byggt upp Visättraskolans förberedelseklassverksamhet. Du har varit så otroligt viktig för att våra nyanlända elever ska få den absolut bästa starten på sin skolgång i Sverige. Du är en fantastisk pedagog, du har ett hjärta av guld och ett driv och engagemang utan like. Vi kommer sakna dig Tina, tack för allt det fantastiska arbete som du har gjort!

Kristina Cecilia Svensson

 

Amir – Amir, du har under många år arbetat med Tina inne i förberedelseklassen. Du har med dina språkkunskaper varit guld värd i arbetet med just våra nyanlända elever och deras föräldrar. Amir, du är en fantastisk människa och har bidragit på så många olika sätt till elevernas framgångsresa. Stort tack för att du velat vara en del i kugghjulet. Du kommer att vara saknad!

Abdulla Amir Hashimi

Margaretha – Margaretha, vi får några dagar till med dig i början av nästa läsår, men det känns som att de är alldeles för få! Du har arbetat på Visättraskolan i så många år, och trots det har du aldrig tappat drivet och engagemanget för våra elever som är i behov av det lilla extra. Din kompetens är enorm! Vi kommer alla att sakna dig Margaretha!

IMG_5880.JPG

 

Vi ses i höst!

Mitt mål när jag klev på som rektor för Visättraskolan var att vi ska kunna erbjuda en skola av hög kvalitet och där eleverna på Visättraskolan trivs och känner sig trygga. Det tycker jag att vi tillsammans har lyckats väldigt bra med. När jag nu inför nästa läsår påbörjar mitt femte läsår tillsammans med er alla, personal, elever och föräldrar, på Visättraskolan, så känns det fortfarande lika roligt. Jag har världens bästa jobb! Vi är ett team som hela tiden vill utvecklas och som hela tiden vill lite mer, det inspirerar. Det är en ynnest att tycka att det är roligt att gå till jobbet varje dag, tack för att ni är med och bidrar till Visättraskolans fantastiska utvecklingsresa! Vi ses i höst!

/Semira Vikström #Stoltrektor

IMG_9526

 

Visättraskolan i media – stolta ögonblick under läsåret!

Visättraskolans filmserie – Visättraskolan – En helt (o)vanlig skola!

 

 

 

Annonser

8 thoughts on “Så var vi i mål för läsåret 2016/2017!

 1. Visättraskolan är fantastisk på så många plan och du lyfte dem allesammans. Stort tack för att jag får chansen att vara en del i det stora kugghjulet!

  Liked by 1 person

 2. Jag är så tacksam att ha dig som min chef Semira! Tack för att du stöttar, uppmuntrar och skapar bästa förutsättningarna för att vi ska lyckas med vår verksamhet. Tack för att du är du!

  Liked by 1 person

 3. Vi har världens bästa elever! Det här är vår skola, hit är alltid alla välkomna.
  Personalgruppens pedagogiska styrka att se varje elev som en egen individ suddar ut stereotypa/köns-uppfattningar vilket höjer eleven genom att få utvecklas på sitt eget sätt.

  Glad sommar och kärlek till Visättraskolan och hela Visättra!
  /Toni

  Gilla

 4. Jag är oerhörd tacksam och det glädjer mig att få jobba på Visättraskolan. Vilket team, vilka underbara elever och framför allt vilken chef!
  Tack för detta läsåret ❤
  Hälsningar Dina

  Gilla

 5. Måste bara instämma att vi är ett fantastiskt team! Att få vara med i detta kugghjul är verkligen ett previlegium där alla, elever som lärare gör sitt yttersta! Att också ha en så låg personalomsättning är ett tydligt tecken på att trivseln är hög och att vi verkligen kan fokusera på att utveckla vår skola, Visättraskolan❤️

  Jag är stolt över oss alla, stolt över mina elever, stolt över mina kollegor och stolt över vår skolledning och rektor! Semira, ett stort tack till dig! Utan din drivkraft och ledning så hade Visättraskolan inte kommit så här långt! Som våra ledord säger: ”kunskap, trygghet & trivsel.” Något du verkligen har förankrat i verksamheten och genomsyrar allt vi gör😊

  Gilla

 6. Visättraskolan är världens basta arbetsplats. Jag är tacksam och stolt över att få vara en del av kugghjulet. Här strävar verkligen ALLA efter samma mål: att eleverna ska trivas, att de ska känna sig trygga och på så sätt når kunskapsmålen. Varenda en som arbetar på Visättraskolan sätter elevernas bästa främst. Och jag tror att det är det ( och Semira!) som är vår framgångs faktor!

  Gilla

 7. Ping: Välkomna till läsåret 2017/2018! | Visättraskolan informerar

 8. Ping: Ett försök att summera 2017! | Visättraskolan informerar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s