En intensiv vecka @Visättraskolan!

Sveriges stora skolledarpris

På måndagen åkte jag ner till Göteborg för att representera Visättraskolan som en av de tre finalisterna till Sveriges stora skolledarpris, ett pris som delas ut vartannat år på Skolledarkongressen i Göteborg. Jag visste att det ”hemma” på Visättraskolan satt många kollegor och elever och tittade på livesändningen. Tyvärr räckte det inte hela vägen, utan vinnare blev istället Hans Jakobsson, rektor på ABB Industrigymnasiet i Västerås. Jag fick ett fantastiskt fint hedersomnämnande, och är otroligt stolt över att ens ha varit tilltänkt för Sveriges stora skolledarpris.

Jag vill verkligen tacka för allt det fina stödet som jag har fått av er, medarbetare, elever och föräldrar både innan och efter prisutdelningen. Ni har fått mig att känna mig som en vinnare! Stort megatack! ❤

 

SPSM – Reportage

På torsdagen var jag på plats igen, och då var det dags för filminspelning med SPSM, Specialpedagogiska skolmyndigheten. När jag och Erik föreläste i Göteborg i början av året, så fick vi denna förfrågan efter föreläsningen. Vi tyckte att det lät spännande, och att få bli tillfrågad av en sådan stor och viktig myndighet att få göra en inspirationsfilm kändes stort. Vi förstod dock inte hur stor produktionen skulle vara. De var hos oss en hel dag, de filmade raster, inne i klassrum och intervjuer genomfördes med mig, Erik, Dounya och Tikki. Filmen kommer släppas efter sommaren, och givetvis kommer vi länka till filmen så snart den släpps. Vi fick fantastisk respons från filmteamet, de tyckte att vi har en fantastisk verksamhet, och att de aldrig varit med om en sådan stämning ute på rasterna. Vi var lite lätt stolta vill jag lova!

Årets pedagog

På torsdag kväll var det dags för ”Årets pedagog”, en gala som syftar till att lyfta skickliga pedagoger och skolledare i Huddinge kommun. För fjärde året i rad var Visättraskolan representerade. 2014 – Semira – Vinnare Årets Chef, Malou – Vinnare Årets Pedagog 2015 – Henrik – Vinnare Årets pedagog, Pelin – Finalist Årets pedagog) 2016 – Jimmy – Vinnare Årets pedagog

I år hade vi två finalister, Jocke i kategorin ”Årets pedagog” och Erik i kategorin ”Årets chef”. Tyvärr räckte det inte hela vägen för Jocke, men för oss en fantastisk vinnare då vi alla vet vilken fantastisk eldsjäl han är och hur mycket han betyder för Visättraskolan.

Till vår glädje så knep Erik vinsten i kategorin ”Årets chef”. Alldeles fantastiskt och helt klart en väl värdig vinnare! Grattis också till finalisterna Anna Witasp, biträdande rektor Rosenhill och Jenny Alenrud biträdande rektor Vårbyskolan. Vi hade en fantastisk kväll tillsammans, och vi var många som representerade Visättraskolan på galan. Vi är ett starkt team, och det var också något som Erik lyfte i sitt fina vinnartal!

Heja Erik, Heja Jocke och Heja Visättraskolan! 🙂

Lilla aktuellt

Under fredagen hade vi besök av SVT, ”Lilla Aktuellt” som tillsammans med fyra elever, Wilma, Madiou, Zuzanna och Hussein pratade om kontanthantering och pengar.

29249377_737188239818638_6030154913467558846_n

Visättraskolans dag – planeras för fullt!

Redan nu håller jag på och planerar för Visättraskolans dag. Hoppborgar är bokade och här i dagarna blev det klart att den här filuren dyker upp hos oss i höst igen!  Vi behövde dock flytta fram festen en vecka, då Mr Banan inte kunde komma på det planerade datumet.  Så datumet för Visättraskolans dag blir den 31 augusti. Det kommer garanterat bli en toppenfest!

2017-08-25 11.00.37

 

Nu vill jag avslutningsvis önska er alla en riktigt fin helg! 🙂

/Semira Vikström #stoltrektor

Annonser

En tanke på “En intensiv vecka @Visättraskolan!

  1. Gratulerar till alla priser och nomineringar som ni fått och förtjänar! Roligt att ert arbete uppmärksammas och sprids så att andra får veta hur duktiga ni är.

    Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s