Visättraskolan delar ut stipendium till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund

I början på året blev Visättraskolans rektor kontaktad av stiftelsen Svenska Hjärtan. De hade uppmärksammat vårt arbete med trygghet och trivsel, och ville veta mer om vårt arbete för att se om vi skulle vara en passande stipendieutdelare.

Stiftelsen Svenska hjärtan som är till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund, är initierad av Ebbas pappa. Stiftelsen vill uppmuntra barn, ungdomar, lärare och ledare att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt. Genom att lyfta fram de individer som får andra att må bättre önskar stiftelsen att minska den psykiska ohälsa som växer enormt. Stiftelsen vill genom att dela ut stipendier runt om i landet hjälpa till att skapa fler förebilder.  Skolor och föreningar kan ansöka om att få dela ut ”Ebbas hjärtan” – ett stipendium på årsdagen av händelsen för att på så vis sätta ljus på de goda förebilderna. Efter att skolan/föreningen godkänts utser de sedan själva vem som ska få ta emot stipendiet.

Visättraskolan är en av 8 skolor och föreningar som i år får dela ut ett stipendium till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund. Utdelningen kommer ske den 9 april 08.40 på Visättraskolan. Efter utdelningen kommer vi här presentera vem som fick stipendiet, samt motivering.

Läs mer på stiftelsens hemsida: http://ebbasminnesfond.se/

Ebba_hearts_bildleft_1000px

Ebba Stefansdotter Åkerlund – Bild publicerad med tillstånd av Svenska Hjärtan

 

 

 

 

Annonser

En tanke på “Visättraskolan delar ut stipendium till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s