Tikki Stanic – Trygghetsansvarig på Visättraskolan tilldelades stipendiet Ebbas hjärtan <3

Vi startade upp efter påsklovet med att dela ut ett känslosamt stipendium till Tikki Stanic, trygghetsansvarig på Visättraskolan.

Det är stiftelsen Svenska hjärtan som med det här stipendiet vill sätta ljus på goda förebilder. Förebilder som bidrar till att skapa en bättre vardag för många, inte minst de som behandlas illa med mobbing, både fysiskt och psykiskt.

Visättraskolan är en av 8 skolor och föreningar som i år fick dela ut ett stipendium till minne av Ebba Stefansdotter Åkerlund.

Vi fick en fin stund tillsammans. Skolkören med ledning av Jocke och Daniel inledde ceremonin med ”En hel värld av vänner”. Tal av rektor Semira, filmvisning från Svenska hjärtan, prisutdelning, tal av Tikki och där vi sedan avslutade med Lalehs fantastiska ”Goliat”.

 

Här är motiveringen till Tikki:
”Tikki, du har på kort tid blivit en mycket viktig person för både elever och personal på Visättraskolan. Med ett outtröttligt engagemang arbetar du för att hitta nya vägar och metoder i ditt dagliga arbete, hela tiden med fokus på elevens trygghet och trivsel. Med ledning av dig har Trygghetsteamets arbete lyfts till nya höjder, där ni varje vecka tittar på olika insatser som ska främja tryggheten och trivseln på Visättraskolan. Insatsen #roligareraster har kommit att bli en viktig del i Visättraskolans utvecklingsarbete, och insatsen har också inspirerat många skolor i hela landet. Du är prestigelös och delar gärna med dig av dina nya kunskaper och insikter. Du personifierar den förtroendefulla pedagogen, då du alltid utgår från ett salutogent förhållningssätt, elevernas styrkor står i fokus. Du inger trygghet och trivsel, vilket är grundförutsättningarna för att eleverna ska lyckas i skolan. Genom ditt arbete skapar du en bättre vardag för våra elever. Du är en fantastisk förebild, och vi är stolta över att du, Tikki, får ta emot stipendiet, ”Ebbas hjärta”.”

❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Här kan ni läsa en intervju med konstnären Lukas Göthman som skapade konstverket som utgjorde diplomet.

Här kan ni läsa en intervju med Tikki på Huddinge.se

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s